На 19 май следобед хеликоптер, превозващ иранския президент Ибрахим Раиси, се разби.

...
На 19 май следобед хеликоптер, превозващ иранския президент Ибрахим Раиси, се разби.
Коментари Харесай

Експерт каза как се е разбил хеликоптерът на Раиси

На 19 май следобяд хеликоптер, превозващ иранския президент Ибрахим Раиси, се разруши. Президентският хеликоптер може да се е разрушил в планина. Това съобщи експертът на BILD по разбор на отворени данни Юлиан Рьопке.

Той означи, че Райзи е летял с хеликоптер Bell 212 от 1994 година, водачите на подобен ръб могат да разчитат единствено на образен полет без други ориентири. По-специално, машината не е предопределена за хвърчене при сложни метеорологични условия, защото има единствено дребен GPS навигатор.

Иранският президент летеше за Тебриз през планината Арасбаран, чиято височина е съвсем три хиляди метра. На 19 май там имаше гъста мъгла, в която беше съвсем невероятно да се ориентирате образно. Затова, съгласно Рьопке, хеликоптерът се е разрушил в една от планините. Освен това съгласно него целият полет е бил „ гибелен “.
 Карта на микробуса  Цял екран Иранският президент Раиси се разруши с хеликоптер
„ Хеликоптерът се опита да прелети през долините, само че на един от последните планински проходи, преди да се спусне още веднъж в долината, на височина 2250 метра, той се разруши в една планина, два други хеликоптера летяха начело и откъм гърба, бяха руски Ми-8 “, сподели Юлиан Рьопке.

Той добави, че метеорологичните условия са били толкоз неприятни, че двата хеликоптера не са забелязали, когато другият е изпаднал от колоната и се е разрушил в планината.

„ Те схванаха това едвам когато дойдоха в Тебриз “, добави Рьопке.

Смъртта на президента на Иран: какво е известно

Следобед на 19 май стана известно, че хеликоптерът, на който е летял иранският президент Ибрахим Раиси, се е разрушил. На борда бяха още външният министър Хосейн Амир Абдолахян и губернаторът на Източен Азербайджан Малек Рахмати.
На 20 май медиите оповестиха, че иранският президент и други публични лица са починали при инцидента; телата им са открити след няколко часа търсене покрай град Джулфа. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР